Övriga Platser

Korps Lönnkrog
I skogarna utanför Navle har den mytiske figuren Korp en lönnkrog. Detta är samlingsplats för elakingar och banditer, dit går man inte frivilligt såvida man inte har onda planer. I Lönnkrogen hittar man dessutom alla sorters mystiska figurer som ju varje laglydig människa vet att man borde undvika. Därför är detta är inte en omtyckt plats bland Navles och Stendals byfolk och man ser inte med blida ögon på den som besökt den hålan!

Brim & Onok
Norr om Eleria ligger de två öarna Brim och Onok. Dessa två är mycket välkända som tillhåll för pirater, rövare och annat pack. På den lite större ön Brim lär det finnas en dolt piratnäste kallat Svartbryggan, där skumma typer samlas och planerar många av de räder och illdåd som utförs mot Eleria.

Norrskogen
Det ryktas att folk från Eleria som sökt sig dit spårlöst försvunnit. Riksrådet höjde 1094 sina röster om detta för att det avskräckte människor från att flytta dit och beslutade att skicka dit rikets lansar och andra trupper för att säkra området och lägga det till Eleria, men Drottning Amalia la in sitt veto mot detta utan att förklara varför. Vad som nu än döljer sig i de djupa skogarna verkar det inte vilja människorna som kommer dit något väl i alla fall.

Sigland
Norr om Norrskogen ligger riket Sigland. Det lilla man vet om Sigland är att det är befolkat av barbarer som lever hela sitt liv i evig snö och kyla. Pirater från detta land härjar då och då Norrhavet. I vissa Artariska adelshus finns en gammal tradition att leja sina livvakter från vissa Sigländska ätter.

Spetsbergen
Spetsbergen är sedd som en allmänt farligt plats likt Norrskogarna. Det man känner till är att orcher har flera tillhåll här. Så den som vill leva länge bör hålla sig undan. Man har även hört fasansfulla rykten om att Skuggtand ursprungligen kommer härifrån.

Högländerna
Öster om Artaria ligger Högländerna. Här ligger många mindre riken som lyckats hålla sig fria från Artarias hungriga expannsionism. Sedan klanfolken från Högländernas trofasta hjälp till Drottning Amalia under svartblodskrigen 1069 – 171 har man från Elerisk sida hållit dessa folk i högt anseende och diplomater från huset Silverhök syns ofta på resa till Högländerna vars folk ses som Elerias närmaste allierade.

Agarien
Ett av de mest beryktade rikena i Högländerna. Härifrån kommer den beryktade hjältepaladinen Genne som för 500 år sedan ledde kampen mot Spetsbergens svartblod. I dag har tempel till hans ära stort inflytande över Agariernas liv.

Giondar
Ett rike gränsande till Artaria som ständigt varit hårt ansatta av svartblod. För ett tag sedan fann man guld i riket vilket drog till sig Artarias intresse. All kontakt med riket avbröts dock när en svartblodsinvasion utan motstycke skar av landet från omvärlden. Mellan Giondar och Agarien finns sedan gammalt en stor och djupt rotad fiendskap.

Edea
Gränsar till Agarien.